Spicer

Spicer Off-Highway in Brugge maakt deel uit van Dana Corporation, een beursgenoteerde Amerikaanse multinational. Wereldwijd realiseert Dana met 22.000 mensen een omzet van 10 miljard dollar.

Dana één van de marktleiders op het vlak van de ontwikkeling en productie van aandrijflijnen. Bijna elke autofabrikant in de wereld vertrouwt dan ook op onderdelen van het Dana-merk Spicer.

De componenten van Spicer zijn niet alleen te vinden in personenwagens, maar ook in lichtere machines zoals grasmaaiers en golfkarretjes tot zeer zware en gespecialiseerde industriële voertuigen en machines.

De Spicer Off-Highway productdivisie richt zich voornamelijk op de voertuigen die niet op de snelweg te vinden zijn: zware industriële machines in de mijnen, de bosbouw en de constructie. De echte krachtpatsers dus. Belangrijke klanten in dit segment zijn onder meer: Case New Holland, AGCO, Caterpillar en Deere.

Spicer Off-Highway heeft vestigingen in België, Brazilië, China, Hongarije, India, Italië, Mexico, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Deze divisie ontwerpt, produceert, assembleert en verkoopt Spicer assen en aandrijfassen, transmissies, koppelomvormers, remmen en elektonische apparatuur voor controle, monitoring en diagnose. De producten worden geleverd aan meer dan 1.000 bedrijven in de productie- en assemblage-industrie in dertig landen.

Het gaat hierbij niet om producten die even van de plank worden gepakt. Spicer Off-Highway werkt nauw samen met de klant en levert maatwerk.